Wesela

Restauracja Sezam zajmuje się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych. Zaplecze obiektu umożliwia organizację imprez nawet do 200 osób.

Nasze atuty to profesjonalna obsługa i wysoka jakość świadczonych usług. Zapewniamy bogate menu przy atrakcyjnej cenie. Istnieje również możliwość zamówienia dodatkowych usług, takich jak fontanna czekoladowa, stół wiejski, pieczony prosiak.

Doskonała lokalizacja Hotelu sprawia, że dojazd z Rzeszowa zajmuje ok 10 min., a Łańcuta 5 min. Dla Gości zapewniamy dodatkowo przestronny, bezpłatny parking.

Dla klientów organizujących przyjęcia weselne w niedzielę oferujemy 5% rabat.





Organizacja Wesela obejmuje:

  • tradycyjne przywitanie Państwa Młodych chlebem i solą, następnie wszystkich Gości lampką szampana,
  • uroczysty obiad z deserem,
  • 3 gorące kolacje w trakcie trwania Wesela,
  • płyta zimna bez ograniczeń,
  • napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń,
  • owoce,
  • dekorację sali: pokrowce na krzesła, serwety, żywe kwiaty na stołach, świece i inne akcenty kolorystyczne w wybranym przez Państwa kolorze, np. pod bukiet Panny Młodej,
  • obsługę kelnerską oraz porządkową przez cały czas trwania Wesela,
  • apartament dla Nowożeńców gratis,
  • możliwość zakwaterowania Gości Weselnych w hotelu po atrakcyjnej cenie,
  • dla Nowożeńców rabaty na zakupy w sklepach Sezam dla dzieci.

Propozycje weselnego menu

Przedstawiamy poniżej propozycje weselnego menu z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Równocześnie informujemy o możliwości indywidualnego przygotowania posiłków dietetycznych (wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych oraz innych).

Przywitanie
Staropolskie przywitanie chlebem i solą
Toast - wino musujące
Zupy
- wiejski rosół z makaronem
- bulion z fiftelkami (kulki mięsne)
- krem z borowików z groszkiem ptysiowym
- krem brokułowy z kwaśną śmietaną i prażonymi migdałami
- francuska zupa cebulowa podana z chrupiącą grzanką serową
- bulion z pierożkami szpinakowymi
Dania główne
- polędwiczki wieprzowe w leśnych grzybach
- marynowany schab wieprzowy w warzywach i przyprawach duszony staropolskim zwyczajem
- schab w dwóch smakach (faszerowany śliwką, pieczarką, mięsem mielonym, szpinakiem – do wyboru)
- kieszonki drobiowe faszerowane serem i pieczarkami
- pieczony karczek po góralsku w sosie zbójnickim
- zawijańce drobiowe faszerowane w sosie koperkowo-pieczarkowym
Dodatki do dań (ciepłe)
- ziemniaki pure z koperkiem i masłem (sezonowo z wody)
- ziemniaki pure z boczkiem i cebulą
- kluski śląskie
- ziemniaki opiekane
- ryż
- kulki ziemniaczane
- szyszki ziemniaczane
- fasolka szparagowa z masłem i bułeczką
- buraczki zasmażane po staropolsku
- kapusta zasmażana po chłopsku z grzybami i boczkiem
Surówki (3 rodzaje do wyboru)
- marchewka z chrzanem
- biała kapusta
- kapusta pekińska
- dworska z czerwonej kapusty
- ogórki, czerwona cebula i pomidory
- wiosenna
- seler z rodzynkami
- kiszona kapusta
- buraczki
Desery
- szarlotka z gałką lodów waniliowych podana na ciepło
- lody śmietankowe podane z gorącym musem malinowym
- mus z ciemnej czekolady z sosem wiśniowym
- puszyste tiramisu
- puchar lodów z owocami i bita śmietaną
- panna cotta z owocami i bitą śmietaną
Pierwsza i druga kolacja
- filet drobiowy w jarzynach
- bitki wieprzowe w sosie grzybowym
- kotlet a'la Sobieski (faszerowany warzywami i żółtym serem)
- udziec pieczony (serwowany z kaszą i kapustą zasmażaną)
- szpadle wieprzowe w sosie myśliwskim
- filet z tilapii po grecku
- medaliony z fileta po staropolsku w jarzynach
- pieczona karkówka wieprzowa nadziewana czosnkiem i duszona w ziołach
- bogracz
- strogonow
Trzecia kolacja
- żurek staropolski (w chlebie)
- barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki, sakiewki, paluszki, babeczki)
Płyta zimna na stołach (do wyboru 5 rodzajów)
- półmisek mięs pieczonych i wędlin
- galaretki drobiowe
- mięsa w galarecie
- schab z musem chrzanowym w glazurze
- śledzie po wiejsku, zbójnicku, japońsku
- rolady serowe
- filet z tilapii marynowany
- deska serów z orzechami i winogronem
- rolada z boczku pieczonego
- indyk faszerowany z suszonymi pomidorami i porem
- jajka faszerowane
- schab pieczony w ziołach
- suszone śliwki owinięte chrupiącym boczkiem
- koreczki serowe
- łosoś w galarecie
- pstrąg faszerowany (w całości)
- sos zbójnicki
- sos tatarski
- sos chrzanowy
Sałatki (do wyboru 3 rodzaje)
- dworska (kalafiorowa)
- staropolska (z paluszkami krabowymi)
- jarzynowa tradycyjna
- grecka z serem feta w sosie ogrodowym
- z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej
- La Festa z kapustą pekińską i grillowanym kurczakiem
- pieczarkowa
- porowa
- brokułowa
- z kurczakiem i słonecznikiem
- z tuńczykiem
- selerowa z szynką i ananasem
- owocowa z orzechami
- mini pomidorki z mozzarellą skropione balsamico
- porowa (pory, papryka, ogórek świeży, jaja, fasola biała, ser żółty, koper, sos majonezowo-jogurtowy)
- żurawinowa (żurawina, seler naciowy, jaja, ogórek kiszony, papryka, ser żółty, sos majonezowo-jogurtowy)
- z selera naciowego ze słonecznikiem (seler naciowy, pory, kukurydza, jabłka, jaja, ser żółty, prażony słonecznik, sos majonezowo- jogurtowy)
- zielona wyspa (brokuły, papryka, groszek, szynka, koper, jaja, sos czosnkowy z kulkami w sezamie z sera feta)
- pieczarkowa (pieczarki, pory, kukurydza, papryka konserwowa, jaja, sos majonezowo-jogurtowy)
- paprykowa (papryka konserwowa, ogórek konserwowy, jaja, kukurydza, ser żółty, szynka, sos majonezowo-jogurtowy, ryż lub pieczarki)
Napoje (bez ograniczeń)
- stół kawowo-herbaciany
- soki, woda mineralna, napoje gazowane
Przystawki przed daniem głównym za dodatkową opłatą
- łosoś wędzony w sosie tatarskim
- pasztet z dziczyzny w sosie żurawinowo-chrzanowym
- rolada z indyka faszerowana szpinakiem, suszonymi pomidorami i dresingiem
- szynka po holendersku ze szparagami
Dania główne za dodatkową opłatą
- grillowany stek z łososia na zielonej wyspie
- stek z polędwicy wołowej w sosie balsamicznym
- filet z sandacza na szpinaku z podgrzybkami
- rolada śląska z wołowiny
Dodatkowo proponujemy
- fontanna czekoladowa wraz podświetleniem – 700 zł
- stół wiejski (udziec pieczony, wiejskie wędliny, kiełbasa, salceson, studzienina, pasztet, sery, smalec, ogórki, rolady, boczek faszerowany, karczek, na ciepło: pierogi, bigos, żurek, kaszanka) - 15 zł/osoba (powyżej 140 osób - 10 zł/os.)

W celu ustalenia terminu organizacji Przyjęcia Weselnego i wstępnej rezerwacji prosimy o kontakt pod numerem telefonu 607 102 907 lub drogą elektroniczną Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Ostateczne potwierdzenie rezerwacji wiąże się z podpisaniem umowy i wpłatą 1000 zł zaliczki, która następnie jest odpisana od rachunku za Wesele. Pozostałą część należności płacicie Państwo dopiero po odbyciu się Przyjęcia.