Menu okolicznościowe

Przedstawiamy propozycje menu na przyjęcia okolicznościowe

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje menu okolicznościowego z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Zupy - 10 zł/os.
Wiejski rosół z makaronem
Rosół królewski (z warzywami i mięsem - za dopłatą)
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem szparagowy z dodatkiem zielonych szparag w kąpieli maślanej, podany z grzanką
Krem brokułowy z kwaśną śmietaną i prażonymi migdałami
Bulion z pierożkami w cieście szpinakowym z mięsem - za dopłatą
Krem dyniowy z pestkami dyni (sezonowo)
Danie główne - 25 zł/os.
Indyk w sosie z białego wina (za dopłatą)
Królewska rolada z dwóch rodzajów mięs
Duet mięs pieczonych: roladki drobiowe nadziewane szpinakiem i pomidorami suszonymi oraz wieprzowe nadziewane farszem mięsnym
Schab po królewsku w sosie na białym winie z rodzynkami
Rolada schabowa z żurawiną w sosie żurawinowo-winnym
Schab marynowany (do wyboru: faszerowany śliwką, pieczarką, mięsem mielonym, szpinakiem lub czysty)
Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym (za dopłatą)
Dodatki do dań gorących (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree
Ryż
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Kopytka
Ziemniaki opiekane
Kulki ziemniaczane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Surówki (trzy rodzaje do wyboru)
Marchewka ( z chrzanem lub jabłkiem)
Biała kapusta
Kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą
Z czerwonej kapusty
Ogórki, czerwona cebula i pomidory
Wiosenna (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula)
Seler z rodzynkami
Kiszona kapusta
Buraczki (grubo krojone)
Ćwikła
Dodatki warzywne do dań na ciepło (zamiast surówek)
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Desery
Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną - 10 zł/os.
Lody śmietankowe podane z musem malinowym - 10 zł/os.
Karmelizowane owoce z lodami w sosie czekoladowym - 10 zł/os.
Panna-Cotta z owocami i bitą śmietaną - 10 zł/os.
Krem jogurtowo-waniliowy z owocami - 10 zł/os.
Jabłko księżnej (w kremie waniliowym) - 10 zł/os.
Ciasto owocowe z truskawkami – Truskawkowe Pole - 10 zł/os.
Szarlotka z gałką lodów podana na ciepło - 15 zł/os.
Sałatka owocowa z orzechami - 10 zł/os.
Propozycje na dodatkową kolację - 20 zł/os.
Miruna w sosie porowym
Roladka drobiowa ze szpinakiem
Kurczak po cygańsku (filet w sosie)
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Kotlet gospodarza przyprawiony boczkiem
Roladki wieprzowe nadziewane kaszą gryczaną w sosie własnym
Pulpeciki w sosie myśliwskim
Sakiewka wieprzowa ze śliwką w sosie własnym
Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
Zupa zbójnicka
Pieczeń marynowana w warzywach i przyprawach duszona staropolskim zwyczajem
Filet drobiowy w jarzynach
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub serem i warzywami
Schab w otoczce z kapusty włoskiej
Łosoś na parze (dopłata)

Inne propozycje:
Strogonow - 15 zł/os.
Bogracz - 12 zł/os.
Barszczyk z dodatkami (paszteciki, kapuśniaczki, paluszki) - 10 zł/os.
Żurek po staropolsku - 12 zł/os.
Zimna płyta (do wyboru 3 propozycje) 25 - 30 zł/os.
Półmisek mięs pieczonych i wędlin
Galaretki drobiowe
Śledzie w sosie tatarskim
Ryba marynowana w jarzynach
Indyk faszerowany z suszonymi pomidorami i porem
Roladki serowe
Galaretki z łososiem
Galaretki wieprzowe
Rolada szpinakowa faszerowana serem i łososiem
Wrapsy z kurczakiem i sałatą
Nuggetsy z sosem czosnkowym
Sałatki (dwa rodzaje do wyboru)
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka z serem feta w sosie ogrodowym
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek, cebula)
Pieczarkowo-porowa (pory, pieczarki, jaja, kukurydza, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Chrzanowa (chrzan, kukurydza, jajka, seler marynowany)
Paprykowa (papryka konserwowa, ogórek konserwowy, jaja, kukurydza, ser żółty, szynka, sos majonezowo-jogurtowy, ryż lub pieczarki)
Koktajlowa (sałata, papryka, czerwona cebula, fasola, pomidory, filet w sezamie)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajko, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony,cebula, jabłko)
Sałatka meksykańska (pędy bambusa, ser żółty, fasola czerwona, sos meksykański)
Śledziowa (śledzie solone, seler naciowy, fasolka szparagowa, pomidory, cebula, jabłka)
Sałatka ryżowa (makaron ryżowy, ogórek świeży, papryka, fasolka szparagowa, pędy bambusa, jajka, majonez)
Sałatka z granatem (sałata pekińska, pory, groszek, jajka, kurczak, granat)
Sałatka z gruszką (mix sałat, pomidorki koktajlowe, bryndza, gruszka, orzechy, sos winegret)
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń) - 25 zł/os.
Stół kawowo-herbaciany
Woda gazowana, niegazowana (podawana z cytryną i miętą)
Soki (pomarańczowy, jabłkowy)
Cola (w pet 1L)
Dodatkowo proponujemy
Napoje gazowane w szkle 0,2 L – 5 zł/szt.
Tort – do indywidualnej wyceny
Ciasta i ciasteczka na stoły + owoce – 15 zł/os.
Szyszka 20 zł/szt.

Przystawki - 15 zł/os.:
- Kolorowe roladki z ciasta naleśnikowego z serem fetta, chorizo, papryką z sosem czosnkowym
- Pasztet z dziczyzny w cieście francuskim z musem żurawinowym
- Babeczki faszerowane serem, łososiem lub szynką parmeńską z kaparami
- Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem z pomidorkami koktajlowymi
- Łosoś wędzony na sosie tatarskim